2131378163613590
Zavod Amo, center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje

Mandale – naučite se, kako se nariše mandala

Naučite se, kako narisati mandalo! Na začetnem tečaju risanja mandal vam bomo pokazali, kako se nariše mandala.

risanje mandal
Risanje mandal-začetki

Čeprav je videti zapleteno, je dejansko precej enostavno, ko poznate korake. »Practice makes the master,« ali če poslovenimo, »vaja dela mojstra« in mojster naredi vajo. Če se vam trese roka in sprva črte niso lepe, se roka pri ponovitvah vzorca umiri in črte so vedno bolj gladke, vzorec vedno lepši in roka na koncu umirjena. Podobo je tudi z dihom in umom, vse se umiri.

Prepisovalci svetih besedil so dobro poznali to stanje. Včasih, pred nastankom tiska, so knjige prepisovali pisarji. To je bil cenjen poklic, ki je zahteval mirnega in ustvarjalnega duha. Budisti mandale ustvarjajo iz barvnega peska in  jih nato uničijo.  S pomočjo mandale v naš svet prinesemo sočutje in harmonijo. Mandale so pogosto uporabljene kot osrednja točka pri meditaciji, saj pomagajo umiriti in razsvetliti um. Predstavljajte si, kako bi bilo lahko sproščujoče oblikovati svojo mandalo za meditacijo!

Bi radi začeli? Si želite narisati svojo mandalo, ki vas bo popeljala v vaš svet miru in ustvarjanja? Prijavite se na tečaj in se naučite začetnih korakov risanja mandal. Dobili boste navodila, orodja, vzorce, skratka vse materiale, lahko pa, če želite, prinesete tudi svoje. Pregledali jih bomo in vam dali nasvet, kako uporabiti vaše orodje. Ko vas enkrat zagrabi ustvarjalni navdih, ne boste mogli nehati.