2131378163613590
Zavod Amo, center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje

O nas

Zavod AMO

Parmova ulica 14, 1000 Ljubljana

e-mail: info@zavod-amo.si

tel. : 040 383 613

Smo zasebni neprofitni Zavod AMO. Nudimo terapevtsko pomoč in podporo posameznikom, parom, otrokom in družinam, ki se soočajo s  težavami v osebnih, medosebnih in družinskih odnosih, pri vzgoji ter najrazličnejših duševnih preizkušnjah, stiskah ter boleznih.

Poleg tega tudi:

  • izobražujemo posameznike, skupine in podjetja,
  • svetujemo,
  • vodimo v osebni in duhovni rasti,…

Zakaj AMO?

Navdih za ime smo dobili ob razmišljanju  avtorja, ki je ob bok Descartovi misli  »Cogito, ergo sum« (Mislim, torej sem) postavil misel  »Amo, ergo sum.« (Ljubim, torej sem). In zgodila se je odločitev za ime zavoda AMO.

Človek hrepeni po ljubezni, po povezovalni sili, ki nas vse povezuje med seboj in nas potrjuje v najglobljih razsežnosti biti. Hrepenimo pa tudi po presežni, transcendentni ljubezni, ki nas bi povezovala preko meja našega razuma in telesa.

Vrednote Zavoda Amo

Zdravje

Zanima nas in skrbimo za telesno in duševno zdravje, kot so rekli stari rimljani »Zdrav duh v zdravem telesu.« (»Mens sana in corpore sano.«)

Znanje

Skrbimo za razvoj, osebno in poslovno rast, učenje.

Modrost

Spoštujemo mnenja, ki izhajajo iz dolgoletnih izkušenj. Pripravljeni smo prisluhniti argumentom in priznati prav drugim. Z znanjem in izkušnjami ravnamo občutljivo in skrbno.

Odnosi

Smo podjetje, osredotočeno na odnose in si prizadevamo za odprtost, sodelovanje, humor, moralnost, vljudnost, poštenost, odpuščanje, družbeno enakost, obzirnost in širokomiselnost.

Ljubezen

Ljubezen je izbira in dejanje volje. Vedno lahko izbereš ljubezen.

Naše navdihe za dejanja ljubezni črpamo iz svetopisemske modrosti: »Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi.

Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.

Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo, kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo. Ko pa pride popolno, bo to, kar je delno, prenehalo. Ko sem bil otrok, sem govoril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega. Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan.

Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.« 1 Kor 13

Članstvo v organizacijah

Zavod Amo član:

Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije;

Mreže nevladnih organizacij Slovenije (CNVOS);

Slovenske mreže prostovoljskih organizacij (Slovenska filantropija).

O ustanoviteljici

Ustanoviteljica Zavoda Amo je Tita Marija Guček, magistrica Zakonske in družinske terapije, teologinja, raziskovalka odnosov, duhovnosti in življenja, direktorica Zavoda Amo. Strokovnjakinja za odnose, karierno, osebno in duhovno rast, zagovornica otrok pri Varuhu človekovih pravic.

Dobrodošli vsi,  ki si želite spremembe v življenju.

Avtorstvo spletnih  vsebin

Smo avtorji spletnih strani. Besedila in slike ter fotografije so nekatere naša last, druge pa smo pridobili s spletnih strani: pixabay, freepik, dreamstime.