2131378163613590
Zavod Amo, center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje

Tečaj risanja mandal

Tečaj risanja mandal
Tečaj risanja mandal

Tečaj risanja mandal, ki ga organiziramo na Zavodu Amo spada med umetniške tečaje.

Organiziramo dva tečaja risanja mandal:

  • začetni tečaj risana mandal in
  • nadaljevalni tečaj risanja mandal

Mandale so starodavne umetniške oblike za meditacijo, samospoznanje in osebnostno rast.

Mandale so našli v kulturah vsepovsod po vsem svetu. V hinduizmu so mandale uporabljene za predstavljanje kraljestva božanstev, številna obarvana okna, ki jih najdemo v krščanskih cerkvah, pa vsebujejo številke v geometrijsko obarvani krogli. Indijanci v Severni in Južni Ameriki uporabljajo krožni simbol tako v ritualni kot v fizični obliki.

Mandale najdemo povsod okoli sebe, v naravi in v vseh vidikih življenja. Ritmično ponavljanje vzorcev, barv, oblik človeka pritegne in očara. Rastlinski svet, na primer cvet sončnice, lotusa, marjetice, vrtnice, dalije in še bi lahko naštevali, so čudovite mandale, ki jih z veseljem občudujemo. V naravi najdemo čudovite rime in tudi mi smo del tega kozmosa. Ritmi spodbujajo, pomirjajo, privlačijo… in mnogi si jih želijo prenesti tudi v svoj dom. Čudovita priložnost je, da si del tega narišemo in obesimo v stanovanju. Slike v katere so ujete oblike, ritmi, zaporedja in barve nas potem pomirjajo in privlačijo tudi doma.

Na začetku 20. stoletja so zgodnji praktiki psihoterapije, C. G. Jung, začeli uporabljati sodobne oblike mandal, ki izvirajo iz starih praks in tako pomagali bolnikom, da se osredotočijo na utemeljevanje in iskanje mirne meditativne sile. 

Pravijo, da je središče mandale povezano s središčem tistega, ki jo riše. Risanje mandale omogoča duši, da se sprosti od vsakdanjih naporov.

Začetni tečaj risanja mandal

Začetni tečaj risanja je 8-urni (8 polnih ur) in je razdeljen v 4 srečanja po 2 uri. Po dogovoru je možno organizirati tudi celodnevni tečaj.

Predhodno znanje ni potrebno. Risali boste na podlagi svete geometrije in pravilnih harmoničnih zaporedij in vzorčnih predlog. Na tečaju prejmete tudi gradivo in potrebne materiale za risanje mandale. Osvojili boste nekaj teorije mandal in veliko prakticirali.

Narisane umetnine odnesete domov.

Na začetni tečaj risanja mandal sprejmemo 12 udeležencev. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico, da tečaj prestavimo ali odpovemo.

Prijave na začetni tečaj risanja mandal

Vse tečaje objavimo v napovedniku dogodkov. Prijavite se na razpisan tečaj v napovedniku dogodkov.

Kotizacija začetnega tečaja risanja mandal

Polna cena začetnega tečaja risanja mandal je 85 EUR in vključuje 4 srečanja, ki trajajo 2 uri (120 min), materiale za risanje in gradivo.

Popusti 🙂

>>Možnost PREDPRIJAVE<<

V predprijavi, to je, če se prijavite kadarkoli prej (minimalno pa je 5 dni prej) je cena 70 EUR.

>>Prijavnica <<

>>Popust glede na STATUS<<

Če ste dijak, študent, upokojenec ali nezaposleni, bo cena za vas 10 % nižja.

Materiali za risanje mandal

Zaželeno je, da s sabo prinesete šestilo z nastavkom (najboljši so znamke Rotring ali Staedtler). Vse ostale pripomočke bomo priskrbeli mi. Če radi rišete s svojim priborom, ga lahko prinesete s sabo. Potrebovali bomo še: svinčnike, radirke, 30 cm dolga ravnila z okraski, risalni blok za risanje akvarelov, barvice za barvanje na papir in flomastre.

Voditeljica začetnega tečaja risanja mandal

Začetni tečaj risanja mandal bo vodila akademska slikarka ANJA FABIANI.

Vabimo vas, da ustvarite svojo umetnino in se ob tem sprostite. Naučite se nove veščine in ob tem doživite novo veselje, radost, sproščenost, mir, zadovoljstvo in harmonijo

Pohitite. Prijavite se in si rezervirajte svoje mesto na začetnem tečaju risanja mandal. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Veseli bomo, če boste o seminarju obvestili tudi svoje kolege oziroma kogarkoli, ki bi ga tovrstna tematika utegnila zanimati.

Galerija slik

Fotografije z začetnega tečaja risanja mandal

Predprijava na začetni tečaj risanja mandal

>>Prijavnica<<

Mnenje udeležencev

»Izobraževanje je bilo dobro organizirano. Všeč mi je bilo, da ni trajal le en dan, ampak je potekal 1x na teden. Vsebina se je prilagodila na znanje in veščine ter se je vedno nadgrajevala. Vzdušje je bilo zelo prijetno, sproščeno in domače. Bi ponovila.«


Pia T. T.