2131378163613590
Zavod Amo, center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje

Osebno svetovanje

Ko se človek znajde na tleh, obupan in brez moči, se navadno vrti v krogu svojih in misli si želi odrešitve, želi skočiti iz tega v prepad drvečega vlaka. Želi si rešitve in tolažbe. Potrebuje oporo, rešilno roko, ki ga bo potegnila iz tega globokega brezna in ga varno vodila naprej v življenje. Potrebuje nekoga, ki mu lahko zaupa in se mu odpre, nekoga, ki ga ne obsoja zaradi tega, kar se je zgodilo, nekoga, ki ga bo sprejel takšnega kot je, objokan, obupan, zmeden, jezen, žalosten,… in mu bo v teh težkih trenutkih stal ob stani, ga empatično poslušal in hrabril.

Pogum za prvi korak k osebnemu svetovanju

 Človek naredi prvi in najpomembnejši korak, ko si dovoli, da bo poiskal in sprejel pomoč. Za ta korak je potreben pogum. Ne poznam človeka, ki bi z lahkoto priznal, da sam ne zna naprej, da sam ne zmore rešiti svojih težav in da potrebuje pomoč osebnega svetovalca. Veliko jih misli, da s tem, ko si poiščejo pomoč, hkrati priznajo svojo nemoč in poraz. In ravno v tem je veličina.

Ko šibkost postane moč

Njegova šibkost postane s prvim korakom do osebnega svetovalca tudi prvi korak do moči. Slovenski jezik je tu zelo lep, pride po po-moč, upa in zaupa, da mu bo svetovalec pokazal pot do njenih virov.

Človek, ki zmore biti iskren in pošten do samega sebe, si nalije čistega vina in si prizna, da je šibak in nemočen v dani situaciji, je v resnici dovolj močan za nov začetek. Naredite ta korak in si pomagajte.

Komu je namenjeno osebno svetovanje?

Osebno svetovanje pa ni namenjeno le tistim, ki so na tleh in se želijo spet postaviti nazaj na noge ter nadaljevati svojo življenjsko pot. Vsakdo kdaj potrebuje pogovor.

Morda si želite, narediti svojo osebno inventuro.  Se želite srečati s svojimi življenjskimi vzorci in jih spremeniti? Morda želite počistiti s preteklostjo in odstraniti vaša omejujoča prepričanja. Si želite kaj vizualizirati? Želite priti do notranjega miru ali ga povečati, povečati samozavest, samozaupanje,…

Pomagajte si in sprejmite pomoč.

Pokličite, ko:

  • sprejemate pomembne življenjske odločitve in potrebujete nasvet,
  • prebolevate ločitev ali razpad odnosa,
  • ste v dilemi in ne veste, kaj narediti,
  • doživljate osebno krizo,
  • imate slabo samopodobo,
  • vam manjka samozavesti,
  • potrebujete pogovor z osebo, ki ji zaupa,
  • želite počistiti s preteklostjo…